S.C.E 1 wint in 101e minuut

1 Mar 2020 by Sport Club Excelsior Nijmegen

01-03-20 sv Hatert – S.C.E 0-1 (competitie)
Eindelijk rolt de bal weer wel eens waar op een zwaar veld en een stevig windje maar toch we ballen weer en wel op de Vossendijk in Nijmegen, sv Hatert is de tegenstander vanmiddag. U krijgt de namen van de S.C.E spelers die vanmiddag beginnen aan de wedstrijd; Richard Schür ©, Jayrell Terziyan, Khalid Samaoui, Rick Theunissen, Nicky Sander, Kaj Dreis, Luuk Schiphorst, Diego Tang (K), Guido Peters, Martin Sluijs, Kay de Kluis. Op de bank zitten vanmiddag; Jarno Herfkens, Anthony Wefer (RK), Angelo Kilkens, Max Buesink. De wedstrijd is onderweg de bal rolt.
In de 6e minuut komt het eerste gevaar door sv Hatert, een corner die maar net naast gekopt wordt. De wedstrijd is 15 minuten onderweg stand is nog steeds de bloedeloze 0-0. Aanval van S.C.E op links. Richard Schür komt goed door en schiet helaas te zacht recht op de keeper af. We schrijven alweer de 17e minuut, aanval op rechts dit keer. Rick Theunissen komt goed op na 1-2 met Martin Sluis maar voorzet bij de 1e paal bal voor de keeper van sv Hatert. De 22e minuut, Nicky Sander speelt Kaj Dreis op links aan, voorzet op Jayrell Terziyan, hij kopt bal door op de 11 meter naar Kay de Kluis die de bal jammer genoeg overschiet. Nu Richard Schür goed opkomen, maar geen schot. S.C.E dringt nu even aan. De 40e minuut, Het spel gaat heen en weer, maar echte kansen worden er niet gecreëerd door beide ploegen. Het loopt tegen de rust aan, de eerste gele kaart is voor een speler van sv Hatert. De 48+3e minuut, de goed leidende scheidsrechter fluit af en hopelijk krijgen we de 2e helft nog een beetje voetbal te zien. Ook de laatste kansen uit corner en vrije trap gingen er niet in voor S.C.E ruststand 0-0.
De tweede helft is begonnen aan beide zijde nog geen wissels, en ben maar op de tribune gaan zitten meer uit de wind, daar is het iets warmer. Enkele spelers van sv Hatert warmen zich in de rust op met een sigaret, wel apart. De 55e minuut, al 10 minuten een aanvallend, maar in passing slordig S.C.E gezien. Mogelijk kan Angelo Kilkens het goede signaal geven, nadat hij in het veld is gekomen voor Jayrell Terziyan in de 60e minuut. Een tweede gele kaart voor een speler van sv Hatert. 63e minuut dieptepass Richard Schür op Kaj Dreis, komt bij Angelo Kilkens en tikt terug op Kaj Dreis die neemt de bal op z’n slof net langs de 2e paal, jammer. we schrijven de 67e minuut, eerste schot sv Hatert op de goal van Diego Tang, maar simpel in de handen. Team van S.C.E is omgezet, Richard Schür nu erbij in de spits, gaat S.C.E nu vol voor de overwinning? 70e minuut, een vrije trap door Kay de Kluis, goed uit de hoek getikt door de keeper van sv Hatert. Daarna voorzet Kaj Dreis, maar Richard Schür kan er net niet bij, om hem af te ronden. Weer een prima aanval in de 75e minuut, goede voorzet op links van Kaj Dreis, maar Richard Schür kopt hem helaas over. Met nog tien minuten te gaan een kopbal van Angelo Kilkens uit corner van Kay de Kluis, maar gered op de doellijn. Gaan we het nog meemaken dat er op “Sportpark Vossendijk” gescoord gaat worden heden middag!!!!!! Nog een wissel aan de kant van S.C.E Kay de Kluis eruit en Max Buesink erin voor de laatste paar minuten. De derde speler van sv Hatert krijgt een gele kaart. De laatste minuut ? 90e, bal gaat etnografisch steeds niet in sv Hatert verzet zich hevig om puntje veilig te stellen. De 90+7e minuut, na 3 corners, schitterende kopbal Richard Schür gered uit de bovenhoek door keeper is het een penalty voor S.C.E. Maar sv Hatert gaat het veld af, dus gestaakt? 90+11 sv Hatert komt terug en Kaj Dreis neemt de penalty voor S.C.E goal en uiteindelijk wint S.C.E in de laatste seconden.