S.C.E staat met lege handen

16 Feb 2020 by Sport Club Excelsior Nijmegen

16-02-20  sc Millingen – S.C.E  2-0  (competitie)
Eindelijk weer een wedstrijd, op deze winderige zondag in Millingen aan de Rijn. De spelers die starten in de basis van S.C.E zijn; Richard Schür ©, Daniel Heideveld, Khalid Samaoui Rick Theunissen, Nicky Sander, Kaj Dreis, Luuk Schiphorst, Diego Tang (K), Guido Peters, Martin Sluijs, Kay de Kluis. Op de bank zitten vanmiddag; Jayrell Terziyan, Jarno Herfkens, Anthony Wefer (RK), Angelo Kilkens. De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. K. Molenaar. We kunnen een stormachtig middagje verwachten in Millingen. De wind zal mogelijk de doorslag geven vanmiddag? Wie gaat er het beste mee om ! Het is in ieder geval nog droog. We zijn begonnen. We schrijven de 2e minuut, voorzet door Nick Sander op Kaj Dreis, maar over het doel gekopt. De 6e minuut, 1e kopbal voor sc Millingen uit een corner langs de paal. De 17e minuut, een goede pass van links sc Millingen op spits, draait zich goed vrij en schot op de paal. De 20e minuut corner voor S.C.E op een hand van speler sc
Millingen maar geen penalty, wel een nieuwe corner, achterbal. De 24e minuut, goede actie van Nicky Sander, keeper stompt de bal weg net over Richard Schür. 25e minuut, corner bal komt bij 2e paal legt Kaj Dreis terug, maar zijn we te laat, daarna Guido Peters over. De 27e minuut, een domme actie door de keeper van S.C.E Diego Tang, pakt een speler sc Millingen bij de schouder, penalty, goal sc Millingen gemaakt door David Ruben. We schrijven alweer de 30e minuut, na goed doorzetten Kay de Kluis en Richard Schür alleen op de keeper af. Helaas stopt hij de bal en ook in 2e instantie komt S.C.E er niet langs. 40e minuut, enkele speldenprikjes van S.C.E, maar iedere keer zit er een Millingenaar tussen of de wind is de spelbreker. Alweer de 41e minuut, vrije trap Kay de Kluis, maar keeper tikt de bal over de lat. Uit de 2e corners helaas weer niet doeltreffend. Het is rust in Millingen aan de Rijn waar de wind harder gaat waaien. S.C.E had daar de eerste helft voordeel uit moeten halen, maar niet gelukt. Zal 2e helft dus nog moeilijker  worden, met de wind tegen maar niets is onmogelijk, ruststand 1-0.
De 2e helft staat op het punt van beginnen in het Rijndorp, de bal rolt weer. De 49e minuut, een overtreding van S.C.E wat geen overtreding is. sc Millingen neemt vrije trap komt in strafschopgebied van S.C.E maar speler duwt S.C.E speler omver, maar schiet de bal langs Diego Tang, goal. Gelukkig keurt de scheidsrechter goal af. Stand blijft 1-0. We zijn alweer in de 51e minuut, opnieuw Richard Schür alleen richting keeper van sc Millingen, legt de bal breed op Kaj Dreis, maar helaas zit er een Millings been tussen, weg kans voor S.C.E. 57e minuut, vrije schop sc Millingen, goed laag ingeschoten, maar Diego Tang staat op zijn plaats en stopt de bal. Komt S.C.E nog tot scoren deze middag!!!!!! met nog een klein half uur te gaan, 6e minuut S.C.E probeert iets meer druk te zetten zelf in het zonnetje nu. Wissel S.C.E Khalid Samaoui eruit voor Angelo Kilkens. Veel passes van sc Millingen zijn te hard door de wind, maar de counters blijven gevaarlijk. De 66e minuut een prima schot/aanval van sc Millingen in het strafschopgebied vanuit corner net over de lat van Diego Tang. De laatste wissels aan de kant van S.C.E in de 68e minuut, wissel 2 bij S.C.E Jayrell Terziyan voor Kaj Dreis. De ballen vliegen op dit moment in alle hoeken van het veld eruit. Ballenjongen Jos Joosten (voorzitter S.C.E) en Diego Tang hebben het er maar druk mee. Ook de laatste wissel Richard Schür gaat er nu uit en JO19-1 speler Max Buesink komt in het veld. De jeugd van S.C.E moet het vandaag doen om te scoren. In de 76e minuut een zeperd van Guido Peters, die denkt dat de bal uitgaat en verspeelt die op de zijlijn aan een Millingenaar die in eerste instantie buitenspel stond, die gaat op Diego Tang af, met Guido Peters in zijn rug, maar scoort netjes in de korte hoek, 2-0 voor de thuisploeg. We schrijven de 90e minuut grote kans voor sc Millingen net naast de paal. Ze hebben geluk gehad met de goals, maar S.C.E heeft weinig kansen gecreëerd. Slim tijd getrokken door alle ballen laten halen door S.C.E en geen reservebal in het veld te sturen. 90+5 einde wedstrijd S.C.E verliest met 2-0 in Millingen aan de Rijn. 1 maart gaan we verder met in de inhaalwedstrijd tegen sv Hatert op de Vossendijk in Nijmegen.
Foto’s: Ronald Dreis