S.C.E begint 2020 slecht

20 Jan 2020 by Sport Club Excelsior Nijmegen

19-01-20 sv DSZ – S.C.E (competitie)
De eerste competitiewedstrijd in 2020, is de uitwedstrijd in Boven Leeuwen tegen sv DSZ, de wedstrijd stond 15 december ook al in de planning maar door het slechte veld is deze toen afgelast. Vanmiddag onder een waterig zonnetje gaat de wedstrijd wel door, op een heel zwaar veld weliswaar. Trainer/Coach Serge Heuveling stuurt de volgende 11 man het veld in; Richard Schür ©, Daniel Heideveld, Khalid Samaoui, Rick Theunissen, Nicky Sander, Kaj Dreis, Luuk Schiphorst, Diego Tang (K), Guido Peters, Jayrell Terziyan, Kay de Kluis. Op de bank nemen plaats, Thijs Meesters, Jarno Herfkens, Anthony Wefer (K). De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter O. Arslan. De aftrap is om 14.00 uur.
We gaan in Boven Leeuwen op een knollenveld beginnen aan de wedstrijd, we zijn amper 7 minuten bezig of S.C.E kijkt tegen een 1-0 achterstand aan. 11e minuut, opnieuw DSZ, uit een corner die slecht wordt weggewerkt schiet Laurens van Dreumel van afstand de 2-0 binnen, een vliegende start voor de ploeg uit Boven Leeuwen. 17e minuut DSZ blijft lekker counteren en vol ongeloof missen ze de 3-0. Goed uitgespeeld maar eerst schot op de lat voor een leeg doel en daarna tegen Martin een schot op de doellijn, 2 corners daarna leveren niets op. We schrijven alweer de 20e minuut, eindelijk een mooie aanval van S.C.E, een dieptepass van Kay de Kluis op Kaj Dreis, die te ver naar buiten gaat. Kaj Dreis legt de bal op de 16 meter terug op Kay de Kluis, die schiet helaas ver naast. Binnen het half uur is de stand 3-0 voor DSZ, komop S.C.E winterstop heeft geen goed gedaan. 25e minuut zeer slechte opbouw op rechts van S.C.E pass van Martin ipv vrije Kay de Kluis op middenvelder DSZ en verdediging komt ook te laat terug. Counter wordt goed afgerond door Jasper van Dreumel. 28e minuut S.C.E doet eindelijk iets terug uit een corner van Kaj Dreis, komt het schot op het hoofd van Jayrell Terziyan en doelpunt eindelijk.
In de 33e minuut, S.C.E heeft geluk dat het doelpunt van DSZ wegens buitenspel wordt afgekeurd. S.C.E heeft veel moeite op het zwaar te bespelen veld met goede passing. 45+1 Op slag van rust zet DSZ de verdediging van S.C.E nog een keer voor schut en scoort opnieuw. Nog een aanval van S.C.E, maar Kaj Dreis schiet helaas hoog over en het is rust in Boven Leeuwen. De klok loopt naar de 47 minuten toe S.C.E heeft even de tijd om het een en ander “goed” te zetten in de rust. De tweede helft is aangevangen, S.C.E heeft 45 minuten om het een en ander goed te maken. !!!!!! Aan beide zijde nog geen wissels. We schrijven de 68e minuut we zijn in Boven Leeuwen ver in de 2e helft, S.C.E is veel aan de bal. Verdediging staat slecht. DSZ countert goed, maar in afronding ongelukkig of buitenspel, nog geen doelpunten in de 2e helft.
DSZ hoeft in de tweede helft niet meer zo nodig, en S.C.E kan op het hobbelige veld niet uit de voeten en is bang voor een complete afstraffing. Met nog tien minuten te gaan is voor S.C.E niets te halen deze middag. De 82e minuut eerste echte kans voor S.C.E bal op de paal geschoten, na 10 missers van DSZ op het doel van S.C.E blijft de stand 4-1 voor de ploeg uit Boven Leeuwen. De lijdensweg voor S.C.E is ten einde in Boven Leeuwen, uithuilen en volgende week er weer vol tegen aan.