Blauw Wit - S.C.E

10 Sep 2019 by Sport Club Excelsior Nijmegen

10-09-19 Blauw Wit – S.C.E 3-2 (vriendschappelijk)
Op deze doordeweekse dinsdagavond word er weer eens de kanaalderby gespeeld in vriendschappelijke vorm, de aftrap is om 20.00 uur. In het veld vanavond om mee te beginnen: Richard Schür, Daniel Heideveld, Angelo Kilkens, Kaj Dreis, Robbin van Zandvliet, Luuk Schiphorst, Diego Tang, Guido Peters, Jayrell Terziyan, Kay De Kluis,Thijs Meesters. En vanavond beginnen deze jongens op de bank: Jarno Herfkens, Anthony Wefer, Martin Sluijs, Damian Kregting, Rick Theunissen,Nicky Sander. De scheidsrechter is er op tijd bij want de bal rolt al. We schriijven de 6e minuut, goed doorzetten Kay de Kluis, die Jayrell Terziyan vrij zet midden op rand 16 meter hij kan alleen op keeper af gaan, maar die keert het schot. Even daarna in de 9e minuut een slechte terug speelbal Angelo Kilkens maar gelukkig corner. 10e minuut, slecht uitverdedigen door S.C.E uit corner Blauw Wit, levert op rand strafschopgebied nieuwe kans op, echter speler wordt direct binnen de lijnen neergelegd, dus strafschop en goed binnengeschoten door Aron Eijkhout 1-0, Diego Tang kansloos. De eerste wissel aan S.C.E zijde is er al ;eruit Angelo Kilkens, erin Danian Kregting en dat allemaal in de 21e minuut. S.C.E is gelijk gevaarlijk, eerst Kaj Dreis die bal terug legt op Damian Kregting, daarna schot Richard Schür en Robbin van Zandvliet een pegel op de lat, Kaj Dreis probeert de rebound met rechts in te schieten, maar schiet in de handen van de keeper. We gaan verder in de 27e minuut, aanname door Kaj Dreis op links, dieptepass op Damian Kregting, schot wordt door de keeper Blauw Wit tot corner verwerkt. Corner over de keeper van Blauw Wit kan vrij door Guido Peters bij de 2e paal worden ingekopt, helaas langs verkeerde kant van de paal, stand blijft 1-0, weg kans(je). De 30e minuut goede pass Kay de Kluis op Kaj Dreis randje buitenspel gaat alleen op de keeper af, maar op de 16 meter is de verdediger op tijd terug. S.C.E wordt sterker en Blauw Wit onbesuisder. In de 35e minuut, mooie Klaus Allofs Tor Kaj Dreis, maar buitenspel dus telt niet. 42e minuut schrijven we, Kaj Dreis op volle snelheid strafschopgebied binnen, maar stuit opnieuw op de keeper. Het is bijna rust maar in de 44e minuut, Richard Schür onderschept uittrap en stuurt Kay de Kluis op de keeper af, maar helaas zo in de handen van de keeper. Het is rust op De Schoonhorst, 1-0 in het voordeel van de thuisploeg. De tweede helft, gaat van start, maar eerst een wissel bij S.C.E, Jayrell Terziyan eruit en Nick Sander voor in de plaats ook Rick Theunissen komt in het veld voor Thijs Meester. 46e minuut, S.C.E begint direct scherp aan de 2e helft, maar Richard Schür mist de voorzet en schot Kay de Kluis in de hoek, maar weer de keeper. In de 48e minuut, slecht uitverdedigen van Blauw Wit en Richard Schür schiet eindelijk de verdiende gelijkmaker binnen voor S.C.E. We schrijven op de 58e minuut, eindelijk een aanval van Blauw Wit goed teruggelegd op de 16 meter en goed ingelopen en langs Diego Tang geschoten door Teun Nelissen 2-1 in het voordeel van Blauw Wit.
Ook Blauw Wit is aan het wisselen geslagen na 60 minuten spelen komt nummer 18 Rick Bentvelsen van Blauw Wit in de ploeg. De 71e minuut scheidsrechter duld geen tegenspraak, zit er zelf regelmatig naast, maar Kay de Kluis moet het veld uit en wordt gewisseld. Een prima vrije trap van Blauw Wit uit de hoek getikt door Diego Tang. De laatste 10 minuten countert S.C.E en Blauw Wit is voetballend iets sterker. In de 80e minuut, voorzet Jarno Herfkens (ingevallen voor Kay de Kluis) van rechts op Kaj Dreis bij de 2e paal, maar hij kopt hem over. 81e minuut, Rick Theunissen diepe crosspas op Kaj Dreis op links, die de bal op zijn borst neemt en de bal goed over de keeper schiet, en zo staat het weer gelijk door Kaj Dreis 2-2. De 83e minuut. schitterende voorzet van links van Kaj Dreis op Richard Schür hij kan vrij inkopen, maar kopt hoog over. De uitval daarna scoort Blauw Wit onnodig weer een goal. Zelfs daarna weer een kans, maar Martin Sluijs haalt de bal met enig geluk van de doellijn af. De scheidsrechter vindt het genoeg voor vandaag en fluit af.