S.C.E doet wat het moet doen

8 Sep 2019 by Sport Club Excelsior Nijmegen

Eendracht Arnhem – S.C.E 1-11 (beker)
Op deze zondagmiddag begin september, de tweede bekerwedstrijd in de poule fase. In de basis vanmiddag: Richard Schür, Daniel Heideveld, Khalid Samaoui, Rick Theunissen, Nicky Sander, Kaj Dreis, Robbin van Zandvliet, Damian Kregting, Diego Tang, Guido Peters, Kay De Kluis. Op de bank: Thijs Meesters, Jayrell Terziyan, Anthony Wefer, Luuk Schiphorst, Angelo Kilkens. De wedstrijd staat op punt van beginnen, de bal rolt in Arnhem. Eerste kans voor S.C.E. Kaj Dreis pakt de bal op links en speelt Richard Schür aan, maar keeper stopt het schot. De 5e schot Nicky Sander tot corner verwerkt en hieruit scoort Richard Schür met een mooie kopbal. In de 8e minuut, een actie van Kaj Dreis op rechts en voorzet ingeschoten opnieuw door Richard Schür. Over de opening niet te klagen, nieuwe aanval en Khalid loopt links het strafschopgebied in en passeert opnieuw de keeper. Minuut 12 alweer, nu weer schot van Rick Theunissen keihard van 20 meter op de rechterpaal. Eendracht Arnhem komt moeilijk over de eigen helft. 16e minuut, verlies bal op middenveld en Kay de Kluis gaat 1-2 aan met Kaj Dreis. Schot Kay de Kluis komt voor de voeten van Kaj Dreis, die met rechts de inschiet. Eendracht Arnhem heeft geen rust aan de bal en S.C.E dendert maar door. In de 22e minuut, onnodig verlies van de bal door Rick Theunissen, waardoor Eendracht Arnhem een grote kans krijgt. Diego Tang (keeper S.C.E) kan redding brengen ten koste van een corner. 23e minuut schot Kaj Dreis van de 16 meter, maar corner. Hakje van Robbin van Zandvliet uit de corner van S.C.E is eenvoudige prooi voor keeper Eendracht Arnhem, tussenstand blijft 0-4. Een half uur gespeeld, is S.C.E een beetje uitgeraasd, of nemen ze even gas terug??? 29 minuut, goede voorzet op rechts van Kaj Dreis op Richard Schür, zijn schot komt tegen de linkerpaal voor keeper, Kaj Dreis is er sneller bij dan verdediger, voorzet net niet bij Richard. 31. Daarna goed schot Khalid Samaoui, keeper niet klem, maar Richard Schür ook net niet. 33e minuut, prima pass Damian Kregting op middenlijn op Kaj Dreis, die alleen op rechts op keeper af gaat en met links zijn 2e binnenschiet deze middag 0-5. Goede aanval van achteruit diepe bal op Robbin van Zandvliet, komt bij Kaj Dreis deze legt de bal terug op Kay de Kluis die legt weer breed op Damian Kregting en die weer op Nicky Sander. Schot goed gestopt keeper. Dan de 40e minuut, nu heeft de keeper van Eendracht Arnhem geen kans op schot Nicky Sander. Kaj Dreis alleen op de keeper af, maar schiet de bal op de vuisten, breed leggen was handiger geweest op Damian Kregting, maar dat is altijd achteraf. Nicky Sander schiet uit de corner van S.C.E de 0-7 binnen, het is rust in Arnhem. De wissels van S.C.E staan klaar; Richard Schür eruit, Jayrell Terziyan het veld in, ook Kay de Kluis eruit en Angelo Kilkens erin, en als laatste Luuk Schiphorst erin Guido Peters eruit.
De bal heeft zijn eerste meters alweer afgelegd op “Sportpark Over het Lange Water” in de tweede helft. We schrijven de 51e minuut, eerste kans voor S.C.E, goed doorzetten Luuk Schiphorst en schot Khalid Samaoui van 18 meter recht op de keeper af. De 54e minuut op links bevindt zich Khalid Samaoui die goed naar binnen loopt en een pass geeft op Robbin van Zandvliet die weer op rechts goed het strafschopgebied binnen komt, schot gaat net over de lat heen. Eendracht Arnhem krijgt grote kans, maar Diego Tang tikt de bal over de lat, corner. In de 69e minuut een prima schot van Khalid Samaoui die via verdediger tot corner wordt geschoten. Vrije schop van Daniel Heideveld op de lat. Daarna weer een schot van Khalid Samaoui naast. S.C.E blijft doorgaan en spel is voortdurend op de helft van Eendracht Arnhem, maar met het afronden zijn ze niet gelukkig. Ook nummer acht heeft het doel gevonden Nicky Sander is de maker ervan. Het heeft lang geduurd, goede onderschepping van Thijs Meesters, speelt de bal op Khalid Samaoui, hij loopt met de bal aan de voet strafschopgebied binnen en speelt de bal op links op Nicky Sander, die schiet de bal hard in de korte hoek via de keeper, goal 0-8 zijn eerste hattrick dit seizoen. In de 72e minuut, te gemakzuchtig verdedigd nadat Daniel Heideveld naar voren was gegaan. Een aanvaller van Eendracht loopt op rechts langs Damian Kregting en passeert Diego Tang. In de 75e minuut bal komt bij Angelo Kilkens die komt op rechts goed strafschopgebied in en schiet met rechts de bal hoog in het dak 1-9. Gaan we voor de TIEN!!!!!! 77. Het is nu prijsschieten voor de 10e treffer of dat door gaat, maar de keeper staat nu regelmatig in de weg. Na schoten van Angelo Kilkens, Kaj Dreis en Jayrell Terziyan In de verdediging vallen daardoor nu wel onnodig gaten. De 83e minuut, goed opkomen van Angelo Kilkens op rechts, ziet Khalid Samaoui in het midden op penaltystip vrij staan en die tikt goed nummer 10 binnen voor S.C.E. 85e minuut Goed Jayrell Terziyan op links, die Kaj Dreis op de 16 meter ziet vrij staan. Die schiet de bal met links hard in de rechter bovenhoek, nummer 11 dus, en ook voor Kaj Dreis is dit een hattrick. De scheidsrechter vindt het mooi zo en fluit af de eindstand van deze bekerwedstrijd is 1-11. zondag 15 september gaan we naar @SVBABBERICH, maar eerst dinsdagavond 10 september de oefenwedstrijd tegen blauwwit024 aanvang 20.00 uur.