S.C.E-Batavia (beker)

1 Sep 2019 by Sport Club Excelsior Nijmegen

01-09-19 S.C.E – vv Batavia 5-1 (beker)
Vanmiddag de officiële aftrap van het voetbalseizoen 2019-2020 met uiteraard de eerste bekerwedstrijd, en wel tegen vv Batavia uit Batenburg. In de basis opstelling vanmiddag: Rick Theunissen, Nicky Sander, Angelo Kilkens, Richard Schür, Robbin van Zandvliet, Luuk Schiphorst, Diego Tang, Guido Peters, Jayrell Terziyan, Kay De Kluis, Thijs Meesters. Op de bank Martin Sluijs, Damian Kregting, Daniel Heideveld, Khalid Samaoui,Kaj Dreis.
De bekerstrijd voorafgaand aan het seizoen gaat beginnen voor S.C.E. Lekker in het zonnetje. Al heel vroeg in de 9e minuut komt vv Batavia op voorsprong,
S.C.E moet nog even wakker worden waarschijnlijk 0-1. 12e minuut diepte pass op Nicky Sander, die in de rug wordt gelopen. Penalty die hij zelf goed inschiet, waardoor de stand al snel weer gelijk is 1-1. we schrijven de 14e minuut doelpuntrijk begin, pass op middenveld van Richard Schür op Kay de Kluis die de keeper goed uitspeelt en scoort, S.C.E is wakker!!!!!! 17e minuut, snelle counter S.C.E Jayrell Terziyan, pakt de bal op de middenlijn en loopt snel op de keeper van Batavia af, een speler in de rug probeert hem aan te tikken, lukt onvoldoende. Schot wordt gekeerd door keeper, corner. 24e minuut dieptepass Batavia op de spits, maar hij schiet de bal gelukkig hoog over van de 16 meter. Daarna verliest Rick Theunissen de bal op middenveld tussen 2 Batavia spelers, de pass is goed, maar speler wordt neergelegd. 27. Grote kans Jayrell Terziyan die bal met geluk uit de kluts voor zijn voeten krijgt, maar over de bal maait. 29e minuut Jayrell Terziyan maakt zijn fout goed en scoort nu wel lekker de 3-1.
33e minuut, heerlijke aanval op rechts opgezet, Jayrell Terziyan op Richard Schür, die 1-2 aangaat met Kay de Kluis op links, op rand strafschopgebied in het midden krijgt Richard Schür de bal terug en schiet hem rechts langs de keeper, 4-1. 44e minuut Kay de Kluis vrij op rechts, speelt de bal op rand strafschopgebied op Jayrell Terziyan, maar schot hoog over. Het loopt tegen de rust aan, de scheidsrechter blaast af. 54e minuut, ongeloof hoe Richard Schür een voorzet van Kay de Kluis van rechts op achterlijn, op 1 meter voor de goal over krijgt. Wel een mooi opgezette aanval door Jayrell Terziyan en Kay de Kluis op rechts trouwens.
De 60e minuut Kaj Dreis in het veld voor Nicky Sander. S.C.E heeft het betere van het spel, maar vv Batavia verdedigd beter. In de counter ook zeer zeker gevaarlijk. 65e minuut, een prima schot van vv Batavia net over het doel van Diego Tang hier komt S.C.E goed weg. iIn de 71e minuut, uittrap vv Batavia keeper goed opgevangen door Jayrell Terziyan en op links door storen van Richard Schür op keeper. Bal komt bij Jayrell Terziyan vergeet echter te schieten vanaf 20 meter op een leeg goal, weg kans. Alweer de 77e minuut, weer goede aanval op rechts van S.C.E en 3 spelers staan vrij. Jayrell Terziyan geeft voor op Damian Kregting, maar bal wordt net weggetikt, voor voeten Kay de Kluis die schiet van 6 meter hoog over? Hoe is het mogelijk. De 79e minuut, prima schot van Daniel Heideveld boven op de lat. 84e minuut, pass van rechts op Kaj Dreis die de bal diagonaal van links langs de rechter paal schiet, helaas. De 89e minuut, duurde wel erg lang, maar uiteindelijk toch een goal voor S.C.E. Corner van links door Kay de Kluis op de inkomende Jayrell Terziyan, die de bal goed inkopt zijn tweede deze middag. De scheidsrechter blaast af, eindstand 5-1. volgende week naar Eendracht Arnhem, aanvang 14.00 uur.