Union – S.C.E

27 Aug 2019 by Sport Club Excelsior Nijmegen

27-08-19 Union – S.C.E 2-1 (vriendschappelijk)
Op deze benauwde dinsdagavond de vriendschappelijke wedstrijd tegen Union. De mannen zijn begonnen om klokslag 20.00 uur. We hebben nog geen verbinding met onze twitterman, maar na ruim 15 minuten spelen staat het nog steeds 0-0. Waar hebben we het over; In de 16e minuut veel strijd tot nu toe en nu eerste grote kans voor Union, deze laatste oefenwedstrijd, 18e minuut opnieuw een kans via een counter, nadat Nicky Sander een verkeerde keuze maakte bij terug leggen. Wordt nu opener de wedstrijd.
De 22e minuut, een mooie aanval van S.C.E over links maar het schot gaat net voorlangs het doel van Nicky Sander. 35e minuut prima pass Nicky Sander op links, die Richard Schür op de rand 16 meter aanspeelt. Hij gaat met verdediger in de nek op de keeper af van Union, en schiet de bal gelukkig langs de keeper tussen de palen 0-1 in het voordeel van S.C.E. 40e minuut schitterende aanval op middenveld opgezet door Niels Voss van Union. De bal komt op rechts en Niels kan inschieten maar schiet voorlangs en de inkomende speler schiet de bal tegen de paal. Daarna vrije trap goed langs keeper van S.C.E Diego Tang geschoten, 1-1 is de stand.
Het is rust op “Sportpark De Kluis” op naar de thee/koffie/bier/limonade.De mannen komen het veld weer op, eenieder klaar, scheids klaar, ballen maar. De internetverbinding met Malden is heel slecht, duurt even voordat de informatie binnenkomt. We schrijven daarom alweer de 60e minuut, onrustig gaat het spel heen en weer. De wissels aan S.C.E zijde moeten even wennen. Wel een paar kleine kansjes voor Union. S.C.E houdt goed stand tegen de 2e klasser, met nog een kwartier te gaan. De 77e minuut, na lang aandringen en goed opkomen schiet Siemen van Straaten van Union de 2-1 binnen. S.C.E heeft moeite om de bal vast te houden in de ploeg. 83e minuut, goede aanval en voorzet van rechterkant van het veld van Union, maar de spits is net te laat, hier ontsnapt S.C.E we lopen naar het einde in de 89e minuut, de eerste echte kans voor S.C.E in de 2e helft, maar Richard Schür verzuimd de bal tussen de palen te schieten. Schiet hem wel langs de keeper in korte hoek, maar net aan de verkeerde kant van de paal. Einde wedstrijd. zondag 1 september start S.C.E thuis voor de beker tegen Batavia, aftrap 14.00 uur, tot dan.