S.C.E eert clubman Roel van Wijk

24 Aug 2019 by Sport Club Excelsior Nijmegen

S.C.E eert clubman Roel van Wijk met afscheidswedstrijd
Ze zijn zeldzaam. Voetballers die een afscheidswedstrijd krijgen. Vrijdagavond viel die eer te beurt aan Roel van Wijk. Na 22 jaar amateurvoetbal bij S.C.E – met uitstapjes naar Woezik en Milsbeek – stopt hij ermee.

Het is mooi geweest, zegt de 39-jarige verdediger. ,,Ik speelde al langer met het idee om afscheid te nemen, maar dacht aan het einde van een seizoen steeds: ‘ach, ik vind het nog leuk en plak er een jaartje aan vast’.”

Debuut
Dat doet de man die in het seizoen 1996-1997 debuteerde nu niet meer. Hoe heeft Van Wijk het zo lang vol kunnen houden? ,,Ik heb weinig blessures gehad”, zegt de S.C.E’er. ,,Ik heb altijd goed voor mijn lijf gezorgd. Ook als ik vakantie had, zorgde ik dat ik fit bleef.” Deze zomer hoefde hij zich niet meer in het zweet te werken. ,,Ik merk dat ik een klein buikje begin te krijgen”, grapt Van Wijk. Dat valt reuze mee, want ook deze vakantie was hij actief. ,,Ik stel nieuwe doelen. Ik heb onlangs in België binnen 24 uur de 100 kilometer van Bornem gewandeld.”

Zijn afscheid bij S.C.E is relatief. Van Wijk ruilt een plek in de defensie in voor een plek op de bank als assistent-trainer. En wie weet, trekt hij komend seizoen toch weer de voetbalschoenen aan. ,,Ik ga er niet vanuit, maar ik heb al tegen de trainer gezegd dat als de nood hoog is, hij een beroep op me kan doen.”



Location

De Meeuwse Acker 2029 Nijmegen

Comments --

Loading...