S.C.E 1 verliest ruim in Millingen aan de Rijn

3 Dec 2018 by Sport Club Excelsior Nijmegen

02-12-18 sc Millingen – S.C.E tussenstand 4-2 (Competitie)
Op een nat en druilerige “Sportpark De Hove” in Millingen aan de Rijn, speelt S.C.E vanmiddag haar 9e wedstrijd van dit seizoen. De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. Grisel uit Druten. De bal rolt, de wedstrijd is begonnen. De eerste 10 minuten zitten erop, stand 0-0 twee aftastende ploegen. In de 7e minuut een inschattingsfout van Rick Theunissen, maar goed hersteld. Helaas dieptepass op Kaj Dreis foute aanname en sc Millingen neemt bal over op middenveld. Speler alleen op Zev de Bruijn af en tikt beheerst de bal in 1-0 doelpunt van Maarten Smits. De 10e minuut een heel snel herstel van S.C.E, na corner die net niet ingekopt kan worden door Cherano Hasselbaink. Deze wordt verkeerd beoordeeld door de keeper en goal, en zo komt in de 14 minuut S.C.E op gelijke hoogte door een doelpunt van Cherano Hasselbaink 1-1.
We schrijven alweer de 25e minuut, na aftasten van beide kanten qua spel beter sc Millingen, kansje voor S.C.E maar uit de kluts loopt het goed af. Keeper krijgt de bal. In de 26e minuut een goed uitgelokte vrije trap van sc Millingen op 25 meter, langs de muur over de grond, maar hij is voor de keeper van S.C.E Zev de Bruijn. De 36e minuut, drie corners achter elkaar voor sc Millingen, maar S.C.E kan het klusje klaren, het gevaar is geweken. Vier minuten voor het rustsignaal, goed opkomen door Richard Schür, die Kaj Dreis in de spits prima aanspeelt. Speelt 2 man uit, maar hij tikt de bal over de goal. 45+1 Goede dieptepass van Damian Kregting op Pascal Sevenich, die net voor de keeper op de 16 meter de bal er over heen tikt, S.C.E op voorsprong. Het is rust in de polder. De tweede helft is begonnen, 47e minuut S.C.E begon snel met vast zetten, maar een snelle counter van sc Millingen. Zev de Bruijn kwam er niet uit, speler legt de bal breed en al snel de gelijkmaker, 2-2. 50e minuut een vrije kop kans sc Millingen, maar gelukkig gemist. 56e minuut een goede pass Richard Schür op Pascal Sevenich, wordt vast gehouden, maar probeert de bal met hakje op Nick Sander te tikken. De counter die daarop volgt wordt goed voorgezet en net over de kruising getikt door sc Millingen. 61e minuut vrije trap sc Millingen, speler vrij bij 2e paal. Hij schiet tegen verdediger aan, daarna kopt Roel van Wijk een schot van de 16 meter tot corner, 63e minuut opnieuw een vrije trap sc Millingen, Roel van Wijk wordt weggeduwd, maar dat ziet de scheidsrechter niet. De bal wordt opnieuw ingebracht en goal voor sc Millingen. We schrijven de 72e minuut een goede aanval van S.C.E opgezet door Rick Sander, via Damian Kregting terug op Kaj Dreis, schiet de bal vanaf de 26 meter net langs de paal via een verdediger. De corner wordt ingekopt door Richard Schür, maar van de doellijn gehaald, weer een prima kans om gelijk te komen. Met nog 15 minuten op de klok een nieuwe aanval van S.C.E een prima voorzet op Kaj Dreis, die bij de 2e paal staat. Goed ingekopt diagonaal naar de verre hoek, langs iedereen heen, maar aan de verkeerde kant van de paal, komt de bal terecht, jammer.
Nog tien minuten, alles of niets 2 wissels bij S.C.E Jefferson Gola en Omar Benjeddi voor Nicky Sander en Pascal Sevenich. We schrijven de 88e minuut, gaan wij nu in de slotseconden de gelijkmaker maken of een counter van sc Millingen maakt een einde aan alle hoop? Roel van Wijk zit er vaak goed tussen. 90+1 we zijn er klaar mee in het druilerige weer, opnieuw doelpunt in de laatste minuut tegen sc Millingen scoort, 3 man vrij voor Zev de Bruijn, 4-2. 90+3 opnieuw weer een kans voor sc Millingen, maar Zev de Bruijn verwerkt de bal tot corner. Helaas hard gewerkt op het einde van de wedstrijd, maar de bal viel iedere keer verkeerd of sc Millingen stond gewoon goed. 90+6 Eindstand 4-2.