Wedstrijdverslag S.C.E - vv Batavia

25 Nov 2018 by Sport Club Excelsior Nijmegen

25-11-18 S.C.E – vv Batavia 2-2 (Competitie)
Op een druilerig “Sportpark Lindenholt”, de 9e speelronde in de 4e klasse E tussen S.C.E – vv Batavia. De aftrap deze is amper gedaan of de eerste goal voor vanmiddag ligt er al in, maker van het eerste doelpunt is Kaj Dreis in de eerste minuut. We hebben nog geen contact met onze twitterman, helaas in de 10e minuut. Dit gezegd te hebben, gezellig te laat bij S.C.E vanmiddag (eerst auto wassen Kaj) als dank maakt hij de 1-0. in de 12 minuut een goede voorzet van Nicky Sander de bal die bij de 2e paal komt en opnieuw Kaj Dreis, die hem heerlijk inschiet 2-0. We schrijven de 20e minuut een grote kans voor Batavia, maar net langs de goede kant van de paal voor S.C.E. 22e minuut een goede voorzet van Kaj Dreis op Richard Schür, maar komt net een teentje te kort. Voorzet Kaj Dreis op links op Nicky Sander, via Richard Schür in de kluts tegen een been van een verdediger van vv Batavia op de lijn gered door de keeper. Jammer, weer een kans voor S.C.E in de 26e minuut. Het scorebord geeft aan 31e minuut kans voor vv Batavia, kopbal over Zev de Bruijn, gelukkig op de lat, gevaar geweken. In minuut 35, 2 corners voor S.C.E maar het resultaat blijft uit.
Het scorebord geeft aan dat we in de 45e minuut zitten en de scheidsrechter affluit voor de rust 2-0 in het voordeel van S.C.E, even opwarmen in de kantine, het is waterkoud. De bal rolt voor de tweede helft (scheidsrechter is stipt op tijd) In de 49e minuut een prima voorzet op links van Kaj Dreis naar Richard Schür maar hij krijgt zijn voet er niet onder. Verdediger van vv Batavia zit er goed tussen. S.C.E komt sterk uit de rust, de thee was sterk zeker!!. We zien op het scorebord dat het 59 minuten bezig zijn. Uittrap van Zev de Bruijn, Kaj Dreis en Nicky Sander alleen op keeper af, maar keeper keert het schot prima 61e minuut een goed schot van Richard Schür maar half gestopt door de keeper, in de rebound weer een schot van Kaj Dreis, maar opnieuw gestopt, door de prima keepende doelman van vv Batavia. vv Batavia wordt sterker en maakt in de 72e minuut de aansluitingstreffer 2-1, doelpunt komt op naam van Roel Hendriks. S.C.E gaat het toch weer niet weggeven net zoals vorige week. Er staan nog 15 minuten op de klok, Cherano Hasselbaink goed opkomen op rechts, maar voorzet komt tegen buitenkant paal. Twee wissels aan de kant van S.C.E, Mike Roos en Pascal Sevenich komen voor Kaj Dreis en Nicky Sander, verse krachten voor het laatste kwartier. In de 80e minuut een goede vrije trap van vv Batavia waar de verdediging van S.C.E geen raad mee weet, maar de spits van vv Batavia gelukkig ook niet, de bal over de goal van Zev de Bruijn gevaar geweken. Trekt S.C.E deze keer de overwinning wel over de streep??? De klok tikt door, de spanning is er nog steeds, WEL-NIET. 85e minuut een prima counter S.C.E via Cherano Hasselbaink, even later een prima vrije trap genomen door Pascal Sevenich, keeper vv Batavia stompt de bal tot corner. 89e minuut opnieuw counter S.C.E via Cherano Hasselbaink, laatste man voor zich, maar in strafschopgebied schot tegen keeper. Herkansing Mike Roos maar net naast. 90+1 vrije trap vv Batavia op het middenveld en opnieuw slecht verdedigd, waardoor vv Batavia op basis van de 2e helft de verdiende gelijkmaker maakt 2-2, wat ook de eindstand is.