S.C.E - FC Kunde

24 Sep 2018 by Sport Club Excelsior Nijmegen

23-09-18 S.C.E – FC Kunde 2-2 (Competitie)
Op een kletsnat “Sportpark Lindenholt” de herfst draait op volle toeren, de regen komt gestaag naar beneden; volgt om 14.00 uur de aftrap van het nieuwe competitie seizoen tegen FC Kunde. We zijn begonnen even over 2 de bal rolt, het publiek wat er is, staat verscholen onder een paraplu. In de 10e minuut komen de studenten van FC Kunde op voorsprong 0-1. 11e minuut goed opkomen Robbin van Zandvliet en voorzet van links, maar Kaj Dreis kan hem niet intikken op deze druilerige middag. 13 minuut een corner voor S.C.E komt op het hoofd van Richard Schür die net naast kopt. In de 23e minuut Rick Theunissen onderschept de bal op de middenlijn en schot op de 16 meter in de handen van de keeper. En weer een corner voor S.C.E Roel van Wijk bij de 2e paal maar die naast schiet. De regen daalt met grote hoeveelheden neer op het sportpark, het publiek moet er wat voor over hebben, om deze wedstrijd te aanschouwen. 36e minuut een voorzet van Robbin van Zandvliet op Richard Schür, die de bal in 2x had moeten schieten maar eigenlijk moest overspelen aan de vrijstaande Nick Sander, jammer. Daarna nog een schot van Luuk Schiphorst die van 16 meter recht op de keeper schiet. 42e minuut nogmaals een corner voor S.C.E, Kaj Dreis speelt op Rick Theunissen die geheel vrij staat bij de 1e paal en snoeihard de bal tegen de touwen aan schiet 1-1. De ruststand in de Lindenholt is 1-1. De 2e helft op punt van beginnen, de bal rolt weer. We schrijven de 48e minuut een goede aanval van S.C.E breed gelegd op Richard Schür en Cherano Hasselbaink passeert de keeper van FC Kunde 2-1 in het voordeel van S.C.E. Heel lang heeft S.C.E hier niet van kunnen genieten FC Kunde komt alweer in de 54e minuut langszij door middel van een corner die fraai werd ingekopt over Lucas Corbeek heen, door een speler van FC Kunde die geheel vrij staat 2-2. In de 67e minuut ontvangt een speler van FC Kunde een gele kaart. Dat zelfde gebeurt ook in de 68e minuut voor FC Kunde. Het spelbeeld gaat nog alle kanten op met nog ruim een kwartier op de klok. Komt er een winnaar vanmiddag van het veld??? of worden de punten netjes gedeeld. Ook Robbin van Zandvliet van S.C.E krijgt een gele kaart net voor het einde van de wedstrijd, in de 84e minuut 2 wissels Omar Benjeddi en Mike Roos bij S.C.E kunnen misschien ‘n positieve draai geven? Na de 2-2 zeer rommelig voetbal, waardoor de einduitslag ook 2-2 is.