S.C.E - sv Angeren

17 Sep 2018 by Sport Club Excelsior Nijmegen

16-09-18 S.C.E – sv Angeren 0-1 (Beker)
Bij een lekkere temperatuur, in een heerlijk zonnetje wordt vanmiddag de laatste poule bekerwedstrijd gespeeld op “Sportpark Lindenholt”. De bol rolt de aftrap heeft plaats gevonden. In de 8e minuut komt sv Angeren gevaarlijk door, bal van de doellijn gehaald, aanval S.C.E in de persoon van Kaj Dreis alleen op de keeper af maar schiet bal niet hoog genoeg over keeper. De eerste 15 minuten zitten erop, stand nog altijd 0-0. In de 16e minuut prima dieptepass op Rick Theunissen, die de bal goed aanneemt, en hem terug legt op zijn linkerbeen, maar schiet helaas recht op de keeper van sv Angeren af. In de 25e minuut corner S.C.E en de luchtmacht gaat mee naar voren. Schot van Nicky Sander goed op hoofd van Roel van Wijk die helaas vrij naast kopt, tussenstand blijft 0-0. S.C.E iets sterker in deze fase van de wedstrijd, 27e minuut een schot van Pascal Sevenich 20 meter komt voor de voeten van Kaj Dreis, die met zijn linkerbeen de bal niet langs de keeper kan krullen in de verre hoek. En weer zijn ze in het doelgebied van S.C.E in de 30e minuut. Corner sv Angeren die met moeite door Roel van Wijk wordt weggewerkt. Tegenaanval van S.C.E in 31e minuut. Kaj Dreis op dieptepass vrij op keeper af, maar ass. scheidsrechter vlagt voor buitenspel. Het is rust in de Lindenholt, S.C.E misschien ‘n paar betere kansen niet afgerond, dus kan alle kanten op de 2e helft.
Even na 15.00 uur blaast de scheidsrechter van dienst (Dhr. J. Ariens) de tweede helft weer aan. We zitten ondertussen in de 49e minuut, goede vrije trap Pascal Sevenich bij de 2e paal op vrijstaande Robbin van Zantvliet, die neemt de bal niet goed aan en weg kans. Omar Benjeddi van S.C.E ontvangt van de scheidsrechter een gele kaart in de 50e minuut, de eerste deze middag. We schrijven de 59e minuut en weer goede dieptepass van Rick Theunissen op Kaj Dreis, komt goed voor de verdediger, maar schiet met links in de beneden hoek, wordt weer door keeper van sv Angeren knap gered. De wedstrijd is nog niet gespeeld, 64e minuut sv Angeren brengt de bal in strafschopgebied van S.C.E, maar Lukas Corbeek komt goed uit. Het spel gaat heen en weer, maar tot het strafschopgebied, dan weer slordigheidje en is de bal weer voor de andere partij. Twee wissels aan de zijde van S.C.E Mike Roos en Mick Verdonk voor Nick Sander en Omar Benjeddi. Direct kans Mike Roos loopt strafschopgebied in, maar schouderduw en bal kwijt. In de 71e minuut misverstand in de achterhoede van S.C.E en een kanonskogel van sv Angeren van ruim 20 meter langs Lukas Corbeek 0-1 voorsprong sv Angeren door een doelpunt van Rens Helsen. We schrijven de 75e minuut weer redding keeper sv Angeren, pass Kaj Dreis van rechts op Mick Verdonk, die de bal goed in de hoek lijkt te schieten van 10 meter maar helaas geen doelpunt. 77e minuut een puike redding Lukas Corbeek met de voet op schot van sv Angeren, tot corner verwerkt. We zitten in de 80e minuut, Roel van Wijk trapt over de bal en speler van sv Angeren op 16 meter alleen voor Lukas Corbeek, maar opnieuw een goede redding hier ontsnapt S.C.E aan een grotere achterstand. Nog ruim 5 minuten om de wedstrijd naar de hand van S.C.E te zetten door middel van te scoren, anders is het voorbij dit seizoen het beker avontuur. Mike Roos krijgt een gele kaart in de 90e minuut. De Scheidsrechter fluit in de 91e minuut af S.C.E verliest de wedstrijd terecht op basis van gemiste kansen, en door prima keepers werk van sv Angeren. Volgende week de start van het nieuwe competitie seizoen, met voor S.C.E een thuiswedstrijd tegen FC Kunde.