GVA - S.C.E

4 Jun 2018 by Sport Club Excelsior Nijmegen

03-06-18 vv GVA – S.C.E 1-0 (Nacompetitie)
Eén keer in de historie hebben vv GVA en S.C.E tegen elkaar gespeeld in een oefenwedstrijd, de uitslag 6-3 in het voordeel van de ploeg uit Doornenburg en dat was in het seizoen 2009-2010. Voor vanmiddag staan er andere belangen op het spel, diegenen die wint gaat door naar de halve finale in de nacompetitie voor een plaats in de 3e klasse. De winnaar vanmiddag speelt tegen de winnaar van OSC / SC Millingen. De wedstrijd staat op het punt van beginnen. We zijn 5 minuten onderweg, twee aftastende ploegen tussenstand 0-0. Een eerste gevaarlijke uitval van GVA en direkt gevaar, maar keeper Lucas Corbeek heeft een goede redding in huis. GVA blijft maar komen en doordrukken, S.C.E steeds iets te laat. In de 13e minuut opnieuw een knappe redding van Lucas Corbeek, samen met Nick Sander de bal van de lijn gehaald.
De 6e corner voor GVA, is duidelijk de sterkere ploeg, maar ook deze bal is voor de keeper van S.C.E, tussenstand in de 22e minuut is nog steeds 0-0. In de 34e minuut de eerste wissel aan de kant van S.C.E Mike Roos eruit door fysieke problemen Dylan Cousin erin bij S.C.E. In de 42e minuut valt ook de eerste gele kaart voor deze wedstrijd S.C.E-er Luuk Schiphorst ontvangt hem. Net voor rust een goede vrije trap voor GVA goed ingeschoten maar naast geschoten, aanval S.C.E door Kaj Dreis een pegel op de keeper van GVA maar weg gestompt geen aanvaller van S.C.E erbij om de bal in te schieten, weg kans om op voorsprong te komen. Op slag van rust Jefferson Gola vanaf de middenlijn alleen op de keeper af, maar verdediger is op tijd terug. Het is rust in Doornenburg, we moeten scoren om door te gaan naar de volgende ronde. De tweede helft is van start, S.C.E heeft nog 45 minuten om het seizoen langer te maken, mits ze scoren of 1 meer scoren dan GVA. S.C.E probeert het wel in de 47e minuut om te scoren maar Jefferson Gola schiet net naast het doel. De wedstrijd golft op en neer, nu weer een mooie kans voor GVA in de 48e minuut maar Robbin van Zandvliet kopt de bal uit de kruising, en corner. In de 53e minuut een misverstand in de verdediging van S.C.E, GVA speler ruikt zijn kans maar schot gaat hoog over. De klok tikt langzaam verder. In de 60e minuut ontvangt ook Robbin van Zandvliet zijn eerste gele kaart deze middag. In de 62e minuut een kopbal door GVA uit opnieuw een corner maar Lucas Corbeek staat zijn mannetje. In de 65 minuut S.C.E komt met 1-0 achter door een doelpunt van GVA-er Floyd Pere door een mooie opgezette aanval. Nog ruim 20 minuten heeft S.C.E de tijd om van deze achterstand af te komen, maar nu moeten we 2 keer scoren om door te gaan. Kaj Dreis krijgt een hele grote kans voor S.C.E alleen op de keeper af maar wacht te lang en schiet langs de keeper en ruim langs het doel, stand nog steeds 1-0 in het voordeel van GVA. De derde gele kaart vanmiddag is voor S.C.E-er Dylan Cousin. Met nog een kwartier te gaan de zoveelste corner voor GVA en de zoveelste redding van Lucas Corbeek. De tijd begint te dringen. In de 88e minuut een vrije trap van Nick Sander tot corner verwerkt, corner net niet in kunnen koppen. Hier opvolgend een uitbraak van GVA , goede redding van keeper S.C.E door bal uit de kruising te halen. Is dit het einde van seizoen 2017-2018???? 92e minuut een vrije trap genomen door Kaj Dreis maar ruim over het doel, daarna uitbraak van GVA maar prima redding van Lucas Corbeek. In de 96 minuut de laatste wissel voor GVA, scheidsrechter blaast het eindsignaal het zit er op voor S.C.E 1, jammer maar goed gestreden. Komend seizoen nog een jaar in de 4e klasse.