S.C.E verliest onnodig

22 Apr 2018 by Sport Club Excelsior Nijmegen

22-04-18 S.C.E – RODA’28 2-3 (Competitie)
Op een zon overgoten “Sportpark Lindenholt” is vanmiddag de topper tussen de nummer een RODA’28 en S.C.E. De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. H.J.T.Heijmans. De aftrap is om 14.00 uur. De eerste wedstrijd die tien dagen geleden is gespeeld werd gewonnen door S.C.E met 0-2, Wat het vanmiddag gaat worden weten we om 16.00 uur. Er is afgetrapt, het begin is er, in de 5e minuut komt er 1-0 op het scorebord te staan doelpunt gemaakt door Kaj Dreis door een volley vanaf de 16 meter, niet alleen een doelpunt ook een gele kaart in ontvangst mogen nemen In de 9e minuut krijgt RODA’28 een kans om te scoren met het hoofd ging net over de doellat. S.C.E in de aanval via Kaj Dreis pass op Nick Sander maar is net te laat. De tweede gele kaart voor vanmiddag is ook voor S.C.E, Luuk Schiphorst is de (on)gelukkige. In de 25 minuut maakt RODA’28 gelijk 1-1 uit een corner waarbij de 2e paal Pim Tromp vrij staat en de bal eenvoudig intikt. Ook Rick Theunissen van S.C.E krijgt een gele kaart, de derde kaart binnen een half uur voor S.C.E. In de 28e minuut krijgt S.C.E 2 maal de kans om weer op voorsprong te komen via Kaj Dreis en Jefferson Gola maar evenveel keer gooit een RODA’28 verdediger ervoor zodat de kans niet benut wordt. In de 35e minuut komt Nicky Sander goed op rechts naar binnen, schiet maar schot wordt gekeerd uit de benedenhoek, corner. Ook Damain Kregting schiet van 20 meter vol op de vuisten van de keeper, stand blijft 1-1. Na tactisch achterover leunen van beide teams en wachten op een foutje van de ander schot Kaj Dreis net langs de 2e paal. De scheidsrechter fluit voor het rustsignaal. De 2e helft is in gang gezet, het is en blijft spannend op de Lindenholt tussen de koplopers van de 4e klasse. RODA’28 komt aan de leiding door onnodig bal verlies aan de kant van S.C.E. Uit de daaropvolgende corner scoort RODA’28 met een kopbal van Niek van Gemert een doelpunt in de 51e minuut, stand 1-2. Niet veel later komt S.C.E weer op gelijke hoogte in de 60e minuut 2-2 doelpunt gemaakt door Damain Kregting door een geweldig schot tegen het net, keeper kansloos, en ook hij ontvangt even later een onnodige gele kaart. De wedstrijd wordt onsportiever ook RODA’28 ontvangt van de scheidsrechter een gele kaart. De belangen die op het spel staan zijn voor beide ploegen zijn duidelijk. De wedstrijd loopt naar het einde, weet een van de ploegen nog een keer te scoren of laten ze het hierbij!!!! en zijn ze beide tevreden met een punt.
Inmiddels zijn we in de 82e minuut, het spel gaat van de 16 meter naar de 16 meter gaat er nog wat gebeuren, jawel RODA’28 scoort deze middag het 3e doelpunt en komt zo op een 2-3 voorsprong. In de 87e minuut slechte opbouw backs van S.C.E RODA’28 onderschept de bal en via snelle counter keurig afgerond. Tot overmaat van ramp krijgt in de 90e minuut Zev de Bruijn keeper van S.C.E nog rood, S.C.E door met tien man. Penalty voor RODA’28 wordt gestopt door keeper S.C.E, komen 6 minuten extra tijd bij, RODA’28 wint door slimmigheid de wedstrijd met 2-3.