S.C.E wint in Winssen

12 Apr 2018 by Sport Club Excelsior Nijmegen

12-04-18 RODA’28 – S.C.E 0-2 (Competitie)
Op een doordeweekse donderdagavond wordt de topper tussen RODA’28 en S.C.E afgewerkt, deze wedstrijd stond al veel eerder op het programma maar de klets natte maand december gooide roet (water) in het eten (op het veld). Nu in het voorjaar dan eindelijk deze wedstrijd en over tien dagen weer maar dan in Nijmegen. We hebben contact met Winssen, in de 4e minuut krijgt RODA’28 twee corners te nemen maar er komt geen gevaar voor S.C.E aan. In de 10e minuut komt RODA’28 in de buurt van Zev de Bruijn maar de keeper heeft een knappe redding. In de 13e minuut komt S.C.E op een 0-1 voorsprong, doelpunt is gemaakt door Nick Sander, na een mooie uitgespeelde combinatie met Jefferson Gola. RODA’28 komt met een mooie aanval met de bal richting de kruising maar Zev de Bruijn redt uitstekend, stand na 30 minuten spelen nog steeds 0-1 in het voordeel van S.C.E. In de 38 minuut een corner voor RODA’28 en in plaats van rustig inschieten gaat de bal hoog over het doel, mazzel voor S.C.E, in de 45e minuut een overtreding van Mike Roos op de 16 meter gebied, maar gelukkig hebben wij Zev de Bruijn, de scheidsrechter fluit zijn eigen wedstrijd met af en toe dramatische beslissingen zoals 4 minuten extra blessuretijd? maar het is rust op Sportpark Boshof in Winssen op naar de thee.
Het is 19.35 uur, op naar de 2e helft en die is koud bezig in de 50e minuut of S.C.E komt op een 0-2 voorsprong, doelpunt via het hoofd komt van Robbin van Zandvliet. RODA’28 gaat aanvallender spelen, dus meer mogelijkheden voor de snelle voorhoede spelers uit Winssen. De tijd op de klok geeft aan dat er nog 30 minuten zijn te spelen. Zolang S.C.E de nul kan houden is er niets aan de hand. In de 70e minuut wisselt S.C.E voor de eerste keer; Dylan Cousin komt in het veld voor Mick Verdonk. De klok tikt door in het voordeel van S.C.E nog iets minder dan 10 minuten en dan staat we virtueel op de eerste plaats. De bal lijkt er niet in te willen voor RODA’28 het is elke keer weer dat Zev de Bruijn er voor ligt. Hopelijk redden we het voor dat het donker is op het sportpark. In de 91 minuut is het al donker RODA’28 missen allemaal de bal bij een corner, gewoon voorlangs over de achterlijn. De scheidsrechter heeft er zin in, laat gewoon doorspelen, na 97 minuten voetballen fluit hij af. S.C.E wint met 0-2 en staat hiermee op de eerste plaats.