Vandaag niet scherp genoeg

8 Apr 2018 by Sport Club Excelsior Nijmegen

07-04-18 S.C.E JO11-2 – Oranje Blauw JO11-1
(Bron: Facebook S.C.E JO11-2)
Deze zaterdag mochten we om 8:30 uur aantreden tegen de JO11-1 van Oranje Blauw op ons eigen sportpark Lindenholt. Deze tegenstander degradeerde afgelopen seizoenshelft uit de eerste klasse, dus gingen we uit van heel wat tegenstand. De basis vandaag bestond uit: Rick (doel), met voor zich Isa en Joost, Noël en Jaden op het middenveld en voorin Dylano en Antonius. Nick en Jayden startten in de wissel. Nadat Chris de wedstrijd ‘aan’ had gefloten werd er door onze boys meteen druk gezet. De eerste minuten waren verzorgd, maar het was oppassen geblazen. Nadat Antonius een bal op zijn keel kreeg viel Nick in, wat voorin voor extra ‘agressie’ zorgde. Na een knappe voorzet van rechts kwamen Nick en Jaden samen voor de keeper waarbij ze elkaar wat gunde. Jaden tekende met een puntertje de 1-0 aan! In de fase daarna werd positioneel een verschil zichtbaar. Oranje Blauw combineerde makkelijk, hield goed positie en in korte tijd werd een 1-0 voorsprong door hen omgezet in een 1-3 achterstand. Beduusd konden we even rusten. Na 2 gemiste pogingen op het doel van de tegenstander scoorde Oranje Blauw JO11-1 6 minuten na rust de 1-4. In de fase daarna zag je ons team vechten en knokken, en haalde Joost en Isabella heel wat ballen ‘eruit’. Met een hard schot op doel van Nick liet de keeper de bal door de handen glippen: 2-4! Kort daarna stoomde Nick weer op over rechts en kon hij aanleggen voor de 3-4! In deze fase geloofde spelers en trainers dat het goed zou komen, maar helaas werd Oranje Blauw weer wakker, was bij de middenvelders en de verdediging door het vele loopwerk het beste eraf, en liep Oranje Blauw redelijk makkelijk uit naar 3-6. In de laatste minuten kregen we helaas de 7e ook nog om de oren, en stond die eindstand van 3-7 op het bord. Helaas waren we vandaag niet scherp genoeg, en ontbrak het hier en daar wat aan de echte drive om die bal te willen winnen. Dat maakt de 2e klasse zo leuk! Zoals in het verslag van de eerste wedstrijd al aangegeven: tegenstand betekent uitdaging en die uitdaging aangaan betekent groei. Groeien doe je met vallen en opstaan. Opstaan kunnen we de volgende week zaterdag om 8:45 uur tegen Brakkenstein JO11-1 op het gelijknamige sportpark. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, game on!